Haber

Almanya, vatandaş olmayan yabancıları orduya almaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile olası bir savaşa hazır olduğunu açıklayan Almanya, Silahlı Kuvvetler’deki (Bundeswehr) personel krizini çözemedi. 180 bin erkek ve kadının askerlik yaptığı Almanya’da bu sayının 2031 yılına kadar 203 bine çıkarılması hedeflenirken, bu yılki 20 bin asker açığı bile yaşlanan nüfus ve iş gücü eksikliği nedeniyle kapatılamadı.

Ordudaki işçi krizini çözmek için harekete geçen Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, tartışmalı yeni uygulamanın ilk sinyalini geçtiğimiz günlerde Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda verdi. Pistorius, Alman vatandaşı olmayan yabancıların askere alınması için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Araştırmanın detayları henüz belli olmazken, Almanya’da yaşayan ancak vatandaşlığı olmayan ikinci ve üçüncü kuşak göçmenlerin askere alınmasının planlandığı öğrenildi. Ana muhalefetteki Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile onun hükümet ortağı Hür Demokrat Parti’nin (FDP) de öneriye olumlu baktığı belirtildi.

Bu planın hayata geçirilmesi halinde Almanya’da yaşayan Türkleri etkileyip etkilemeyeceği henüz bilinmiyor ancak FDP’li milletvekilleri, alınacak yabancıların Avrupa’dan seçilmesi gerektiğini vurguladı. Alman ZDF kanalı, söz konusu uygulamanın askerlik yapan kişilerin Alman vatandaşlığı almasını kolaylaştıracağı yönünde haber yayınladı.

Söz konusu uygulamanın ülkede uzun süredir tartışıldığı belirtilirken Savunma Bakanı Pistorius, Almanya’nın bu uygulamayı Avrupa’da uygulayan ilk ülke olmayacağına dikkat çekti. Pistorius, “Savaşa hazır olmalıyız” dedi.

Alman Bild gazetesi bugün konuya ilişkin ayrıntılı analizinde, “Askerde çok az Alman görev yaptığı için artık bu işi yabancıların yapması planlanıyor” diyerek örnek rol modellerini okuyucularıyla paylaştı.

Gazetenin haberine göre Belçika, askerlik çağındaki tüm AB vatandaşlarının orduya katılmasına izin veriyor. Danimarka, kendi dilini konuşması koşuluyla AB vatandaşlarını da askerlik hizmetine kabul ediyor. İrlanda ise beş yıldan fazla bir süredir ülkede yaşayan üçüncü ülke vatandaşlarını bile ordusuna kabul ediyor.

UZMANLAR ENDİŞELİ: SOSYAL İFLAS AÇIKLAMASI

“Alman olmayan biri yabancı bir ülke için savaşır mı?” Almanya’nın ünlü askeri tarihçisi Sönke Neitzel Bild’e konuştu. Sorunun en önemli nokta olduğunu vurgulayan Bundeswehr Üniversitesi’nden tarihçi Michael Wolffsohn, iş sıkıntısının uzun yıllardan beri devam ettiğine dikkat çekerek, “Artık ülkesini savunmak isteyen yeterli vatandaş kalmadıysa bu bir krizdir” dedi. sosyal iflas ilanı.” söz konusu.

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung, boş kışlalar dikkate alınarak teklifin değerlendirilebileceğini belirterek, “Askere alınacak kişiler, yeterince uzun süredir bizimle yaşayan ve Almanya ile güçlü bağları olan AB vatandaşları ise, askere alınabilirler. mutlaka değerlendirin.” Sözlerini kullanarak, mevcut durumdaki en büyük hatanın ‘zorunlu askerlik’in kaldırılması olduğunu söyledi.

kazimkarabekirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu